Pune-ți rotițele în mișcare și hai la „Promenada inimilor”, în Botoșani

Clubul Rotary Botoșani, împreună cu partenerii săi, invită botoșănenii să își pună inima la treabă și să participe și în acest an la „Promenada inimilor”, o acțiune ce are drept scop promovarea unui stil de viață sănătos și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Astfel, sâmbătă dimineață, începând cu ora 10:00, cetățenii sunt așteptați la Cornișa Aqua Park&Sports, pentru a participa la o sesiune de fitness alături de antrenorii de la Addy`s Gym. Ziua de duminică este dedicată atât sportului, cât și dansului, care este prin natura sa tot o formă de mișcare.

De la ora 16:00, pasionații de dans sunt așteptați în Parcul „Mihai Eminescu”, unde se vor întâlni cu membrii grupului Europe Dance Gym, iar cei pasionați de fitness își pot da întâlnire, de la ora 17:30, în fața Muzeului de Istorie, de pe Pietonalul „Unirii”. Acolo se vor întâlni cu antrenorii de la Anvi Center.

Potrivit specialiștilor, la fiecare 30 de minute un român face infarct miocardic, iar unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. De asemenea, șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare.

Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață.

Programul „Promenada Inimilor” este inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și a fost implementat deja în peste 10 țări europene, inclusiv România. Astfel, din 2013 se organizează an de an evenimente pentru a marca Săptămâna Mondială a Inimii.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare. În fiecare an, 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Organization.

În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, deoarece, începând cu anul 2005, aceasta din urmă este membră cu drepturi depline a World Heart Federation.

„Sportul şi muzica au fost întotdeauna cheia unei stări de bine aşa că  invităm în acest weekend botoşănenii la mişcare pentru o inimă sănătoasă!”, ne transmite prof. Anamaria Tănase, președintele Rotary Club Botoșani 2023-2024.