Drogurile – de la fascinație la dependență

În perioada 25 – 27 octombrie 2023, Club Rotary Botoșani, reprezentat de președintele 2023-2024, prof Anamaria Tănase , a desfășurat în 6 locații din județ o etapă a proiectului Districtual „Drogurile – de la fascinație la dependență”.
Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu ISJ Botoșani, reprezentat de dl. Inspector General Bogdan Suruciuc, care a și furnizat formatul proiectului în județ.

Peste 1000 de copii din localitățile Botoșani, Săveni, Flămânzi, Dorohoi, Darabani au profitat de prezența prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog si antidoping, licențiat in drept, psihologie, sociologie.

Acesta a fost însoțit de Lucian Ibănescu, reprezentant al asociației „Teen Challange Smart” și a făcut 5 prezentări cu un format extrem de interesant, care a suscitat atenția copiilor atât prin povestea destinului lui Lucian, fost consumator de aproape toate drogurile, cât și prin prezentarea aspectelor legale și a unor filmulețe cu impact emoțional.

Vineri, 27 octombrie, în Amfiteatrul Colegiului Național „A.T. Laurian”, cadre didactice, medici școlari, psihologi școlari, părinți, au participat, de asemenea, la o întâlnire dedicată adulților și adaptată nevoilor lor în materie de legalitate, prevenție și terapie în problema consumului de droguri.

Proiectul, în acest format, s a desfășurat în mai multe localități din țară : Giurgiu, București, Cluj- Napoca, Huși, Tg Neamț, Fălticeni și urmează să se desfășoare și în alte zone, în program fiind cuprinse toate zilele, până la vacanța școlară de iarnă.